Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН
Научно-изследователска работилница
Мобилност. Миграции. Култура

Home » 2018 » November » 13 » Семинар на тема: Прашният Ел Камино де Сантяго: културата на пешеходното поклонничество по пътя на Свети Яков
10:27 PM
Семинар на тема: Прашният Ел Камино де Сантяго: културата на пешеходното поклонничество по пътя на Свети Яков

      Уважаеми колеги и приятели,

На 20.11.2018 г. (вторник) от 16.30 ч. в зала № 19 на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН (ул. Московска 6а) в рамките на Научноизследователска работилница "Мобилност. Миграции. Култура" Юлия Попчева (ИЕФЕМ – БАН) ще направи презентация на тема Прашният Ел Камино де Сантяго: културата на пешеходното поклонничество по пътя на Свети Яков.

 

Анотация:

„Щастието наистина е в малките неща, алберге до реката, окосена ливада, удобна за спане и почивка на краката. И една американка, работеща в албергето насред нищото, която ми подари ангелски крилца, за да ме закрилят до Сантяго. Толкова е мило, в деня, в който наистина изстрадах пътя“, разказ от първо лице на поклонника Юлия Попчева. Каним ви на беседа за щастието и мъката, силата и слабостта, смеха и сълзите, за сбъднатите мечти и изпълнени обещания по пътя на Свети Яков. През Сантяго де Компостела чак до „края на Земята“ - нос Финистере ще ви срещнем с простичкия, но изпълнен с емоции, свят на поклонника, който има единствено раницата, краката и борбения си дух. Ще говорим за запознаствата, за приятелствата, за прозренията и изпитанията на Пътя, който променя животи и остава в сърцата на пилигримите завинаги!

Култура на поклонението или среща на културите е Камино? Отговорът ще потърсим заедно в рамките на семинара. Очакваме ви!

Category: Семинари | Views: 312 | Added by: Ivaylo | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar