Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН
Научно-изследователска работилница
Мобилност. Миграции. Култура

Home » 2018 » November » 26 » Семинар на тема: В преследване на българските хоризонти (Изследванията на доц. д-р Иван Г. Илиев сред българите в чужбина)
8:53 AM
Семинар на тема: В преследване на българските хоризонти (Изследванията на доц. д-р Иван Г. Илиев сред българите в чужбина)

      Уважаеми колеги и приятели,

На 04. 12. 2018 г. (вторник) от 16.00 ч. в зала № 19 на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН (ул. Московска 6а) в рамките на Научноизследователска работилница "Мобилност. Миграции. Култура" ще се проведе среща-разговор доц. д-р Иван Г. Илиев. Темата на неговата презентация ще бъде: В преследване на българските хоризонти (Изследванията на доц. д-р Иван Г. Илиев сред българите в чужбина).

 

Анотация:

В рамките на семинара изследователят ще говори за диалектоложките си експедиции сред българите в Европейска Турция, Мала Азия, Молдова и Украйна, за извършените проучвания, резултатите от тях и за бъдещите си творчески планове.

Иван Георгиев Илиев е роден през 1969 г. Завършил е българска филология през 1994 г. във Великотърновския университет, а после и английска и руска в Пловдивския университет. Доктор е по старобългарски език от 2005 г. От 1999 г. е асистент, а от 2012 г. доцент по история на българския език във Филиала на Пловдивския университет в Кърджали. Бил електор по български език в Корейския университет за чужди езици в Сеул от 2006 до 2010 година. Научните му интереси са в областта на старобългаристиката, историята и диалектологията на българския език, славистиката, балканистиката, общото, сравнителното и индоевропейското езикознание.

 

Views: 300 | Added by: Ivaylo | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar