Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН
Научно-изследователска работилница
Мобилност. Миграции. Култура

Home » 2017 » December » 6 » Представяне на сборника "The New Diversity of Family Life in Europe. Mobile Ethnic Groups and Flexible Boundaries"
10:54 AM
Представяне на сборника "The New Diversity of Family Life in Europe. Mobile Ethnic Groups and Flexible Boundaries"

         Уважаеми колеги и приятели,

Последната за годината сбирка на Научноизследователска работилница „Мобилност. Миграции. Култура” ще се проведе на 12 декември (вторник) 2017 г. от 16.00 ч. в зала 19 на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей – БАН. В нейните рамки ще бъде представен сборника: The New Diversity of Family Life in Europe. Mobile Ethnic Groups and Flexible Boundaries, eds. Banu Çitlak, Sebastian Kurtenbach, Megan Lueneburg, Meglena Zlatkova, Springer VS, 2017.

Книгата е събрала общо 13 текста на изследователи от Германия и България, чието средоточие се явява темата за разнообразните семейни форми на живот в съвременна Европа, белязани от прекосяване на граници от различен порядък и живот в транснационални социални пространства.

Основни инициатори и организатори на представянето са Светлана Антова (ИЕФЕМ-БАН), която е автор в изданието и Ивайло Марков (ИЕФЕМ-БАН), който ще представи книгата. Наши специални гости ще бъдат трима от съставителите на изданието – Бану Чътлак от Дортмунтския университет (Германия), Себастиан Куртенбах от Билефелдския университет (Германия) и Меглена Златкова от Пловдивския университет (България), както и не малко от авторите.

Каним най-любезни всички заинтересовани от това наистина интересно и актуално издание!

Заповядайте!

Category: Книги и изследвания | Views: 266 | Added by: Ivaylo | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar