Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН
Научно-изследователска работилница
Мобилност. Миграции. Култура

Home » 2017 » June » 10 » Семинар на тема: Поколението, което няма с какво да бъде изнудвано
8:16 PM
Семинар на тема: Поколението, което няма с какво да бъде изнудвано

Уважаеми колеги и приятели,

На 20. 06. 2017 г. (вторник) от 16.30 ч. в зала № 19 на Института за етнология и фолклористика с  Етнографски музей при БАН (ул. Московска 6а) в рамките на Научноизследователска работилница "Мобилност. Миграции. Култура" лекция ще изнесе проф. днк Маргарита Карамихова (Катедра „Нова и най-нова история на България“, Исторически факултет на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“). Темата на нейната презентация ще бъде: Поколението, което няма с какво да бъде изнудвано.

***

Кратко резюме на презентацията

Лекцията представя първите резултати от изследване на млади българи, които са получили образование и са изградили кариера извън България, но са решили да живеят и работят в страната ни.

Презентацията е структурирана в стила на Българската академична школа за изследване на миграциите със специален акцент върху Втората демографска революция.

Целта е да се предизвикат дебати и да се провокират нови изследвания, които да разголят две демографски плашила, използвани от политиците: обезлюдяването на България чрез емиграция и чрез намалена раждаемост.

Category: Семинари | Views: 239 | Added by: Ivaylo | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar